Ajankohtaista

100 laulua Suomesta virittää itsenäisyyspäivän juhlaan

16.10.2017

100 laulua Suomesta -kirjan (Kirjapaja) laulut kertovat suomalaisuudesta ja Suomesta, sen sadasta itsenäisyyden vuodesta. Juhlavuoden laulukirja tarjoaa näkökulmia moniääniseen, monikieliseen ja moniarvoiseen maahan, jossa on aina osattu pukea tuntoja musiikin kielelle.  

Lauluvalikoimassa ovat niin Jean Sibeliuksen Finlandia-hymni kuin Pasi Heinosen Poika (saunoo) sekä Unto Monosen Satumaa ja Rauli Badding Somerjoen Paratiisi. Joukossa on myös yksi uusi laulu, Jussi Chydeniuksen säveltämä Suomenmaa Aleksis Kiven tekstiin. Lauluihin on selkeät nuotit ja sointumerkit.

Laulukirja on tilattavissa täältä.

Kokoelman teemoja ovat mm. monikulttuurisuus, ihmissuhteet, välittäminen, perhe, luonto, kansanlaulut, harrastukset, kieli, historia, juhlat ja kansallistunto. Näistä teemoista syntyivät kirjan alaotsikot: Suomalaisena, Sisu, Juhla, Suomi ennen, Suomi nyt, Hyvä Suomi!, Hitit ja Leirinuotiolla.

 

"Kokoelman tavoite on kannustaa yhdessä laulamiseen ja ylisukupolvisiin kohtaamisiin", sanotaan esipuheessa. "100 laulua Suomesta -kokoelman juuret ovat Itsenäisyyden juhlavuoden lastenrahaston säätiön (ITLAn) syntymäpäivälahjassa 100-vuotiaan Suomen yläkoululaisille." Kirjan lauluja on jo laulettu pitkin vuotta 2017 niin yläkouluissa kuin mm. Linnanmäen yhteislaulutilaisuuksissa.

Laulut on valittu yhdessä Konserttikeskuksen kanssa. Niitä valitsemassa ovat olleet musiikinopettajat Reijo Karvonen, Esa-Markku Juutilainen, Erja Kosonen, Hanna Akkanen, Perttu Leskinen, Nike Lönnqvist, Marina Lindholm, Timo Lehtovaara ja Terhi Lehtovaara sekä opettajat Lea Kalenius ja Marko Roininen.

100 laulua Suomesta. Kirjapaja 2017. 176 s. Kl 78.31 Isbn 9789522887764. Ovh. 38,00