Ajankohtaista

Suomen Kirjailijaliitto palkitsi Tuula Korolaisen ja Hannu Mäkelän

18.04.2018

Suomen Kirjailijaliitto on myöntänyt lasten- ja nuortenkirjallisuuden Tirlittan-palkinnon kirjailija ja runoilija Tuula Korolaiselle sekä tunnustuspalkinnon kirjailija, taiteen akateemikko Hannu Mäkelälle. Palkinnot jaetaan tunnustuksena kirjailijan koko tähänastisesta tuotannosta ja työstä suomalaisen kirjallisuuden hyväksi. Kirjailijaliitto jakoi vuotuiset 10 000 euron suuruiset palkinnot kevätkokouksessaan 18.4.2018. Tunnustuspalkintoa on jaettu vuodesta 1949 ja Tirlittan-palkintoa vuodesta 1993 lähtien.

Tuula Korolainen on kirjoittanut ja toimittanut yli 60 teosta: kielellä herkuttelevia lasten runokokoelmia, oivaltavia kuvakirjoja, lasta lukijana kunnioittavia romaaneja, faktaa ja fiktiota kiehtovasti yhdistäviä tietokirjoja sekä oppikirjoja. Korolainen on työskennellyt myös kääntäjänä, radiotoimittajana ja kriitikkona ja tehnyt laajan ja merkittävän uran lasten- ja nuortenkirjallisuuteen erikoistuneena toimittajana. Onnimanni-lastenkirjallisuuslehden päätoimittajana Korolainen on toiminut mittavat 30 vuotta.

Hannu Mäkelä on kirjoittanut ja toimittanut vuodesta 1965 alkaen lähes kaksisataa teosta. Hänen tuotantonsa kuuluu romaaneja, runoja, näytelmiä, kuunnelmia, tietokirjoja ja lastenkirjallisuutta. Hän on saanut työstään lukuisia tunnustuksia ja taiteen akateemikoksi hänet nimitettiin vuonna 2016.

Tuula Korolaiselta ilmestyy ensi syksynä Lasten Keskuksen julkaisemana juhlakirja Taivasta hipoo hännänpää – valitut runot 1993–2018, joka sisältää lähes 150 valittua runoa vuosilta 1990–2018. Kokoelmissa julkaistujen lisäksi siinä on lehdissä, antologioissa sekä oppi- ja tietokirjoissa ilmestyneitä runoja. Mukana on myös ennen julkaisemattomia tekstejä ja aivan uusia runoja. Juhlateoksen kuvittaa Virpi Talvitie.

Hannu Mäkelältä ilmestyi alkuvuodesta Kirjapajan julkaisemana Krimiturkkinen karhu – Venäjää kotikäyttöön. Syksyllä häneltä ilmestyy Kirjapajan julkaisemana teos Valo – kertomus rakkaudesta. Näissä teoksissaan hän kuljettaa lukijan ihmisten Venäjälle, puolison kautta läheiseksi tulleen elämänmenon iloihin ja suruihin. Hän kirjoittaa myös rakkaudesta ja kuolemasta, sielunkumppanin löytämisestä ja menettämisestä.

Lisätietoja: vt. viestintäpäällikkö Piia Latvala, 044 331 8439, piia.latvala@kirjapaja.fi

Suomen Kirjailijaliitto